+386 590 666 56 info@luft-nikolic.si

GIBANJE BREZ BOLEČIN

Gibanje je osnova našega življenja. Vsaka naša aktivnost je vezana na gibalni sistem – kosti, sklepe in mehkotkivne strukture. Vsaka mišica, tetiva, sklep, kost opravlja svojo funkcijo. Če v zgolj enem delu tega sistema pride do okvare (poškodbe, degenerativnih procesov, vnetja), se pojavi bolečina in posledično zmanjša funkcija določenega dela telesa. S pravočasnimi ukrepi – diagnostiko, ustreznimi terapijami in izobraževanjem zdravimo patološki proces, zmanjšujemo bolečino ter povrnemo funkcijo. 

Zato so odprava bolečine in njenega vzroka, povrnitev funkcije ter preventivni ukrepi naša glavna naloga, naša vodilna misel pa gibanje brez bolečine. Le zdravi sklepi ter gibanje brez bolečin omogočajo uživanje v življenju, športu in delu.

Nataša Nikolić, dr. med., Spec. fiz. med. in rehabilitacije

Kaj je fizikalna medicina in rehabilitacija ?

Imate težave s sklepi? Vas pogosto boli hrbtenica? Imate vrtoglavice? Bolečine v komolcu, kolenih, rami?

Zelo pogosto so težave posledica nezadostne fizične aktivnosti, dolgotrajnega sedenja in stresa oz. posledica sindroma prenapetosti.

Medicinska veja, ki rešuje tovrstne težave, je fizikalna in rehabilitacijska medicina. Pri zdravljenju združuje sodobne tehnološke dosežke in znanje visoko strokovnega osebja. Fizikalna terapija je zelo pogosto alternativa operativnemu posegu ali zdravljenju z močnimi zdravili. 

Sodobne generacije aparatov za fizioterapijo so v zadnjih 10 letih naredile velik korak v učinkovitosti zdravljenja. Fizikalna terapija je zelo tesno povezana z ortopedijo, travmatologijo, revmatologijo, geriatrijo, nevrologijo, pediatrijo pa tudi z dermatologijo.

Zakaj fizikalna terapija 
odpravlja bolečino in njen vzrok

?

Fizikalna terapija je usmerjena na zmanjšanje bolečine in odpravljanje njenih vzrokov.

?

Fizikalna terapija mobilizira hrbtenico s pomočjo posebnih vaj ter pomaga zmanjšati bolečino z dolgoročnim učinkom.

?

Fizikalna terapija je lahko odlična alternativa zdravilom in operacijam.

?

Bolečina v hrbtenici se pojavi vsaj enkrat v življenju pri skoraj 80 % ljudi, prav tako bolečine v sklepih.

NAŠA OPREMA

 

Pri terapiji uporabljamo aparate svetovno znane blagovne znamke BTL Ltd. (Velika Britanija),
ki ponuja profesionalne aparate za fizioterapijo. Njihovo opremo najdete v več kot 55 državah
na 5 celinah in predstavlja novi obraz tradicije aparatov za fizikalno terapijo ter inovativne visoke tehnologije v fizikalni terapiji, kar ponuja nov koncept zdravljenja bolezni gibalnega sistema.

SIS – super induktivni sistem

 – najnovejši dosežek podjetja BTL na področju fizioterapije

Tehnologija je osnovana na delovanju visokointenzivnega magnetnega polja, ki ima pozitiven učinek na človeško tkivo. Terapevtski rezultat je bistveno zmanjšanje bolečine, stimulacija celjenja zlomov, miorelaksacija oz. sprostitev mišic, izboljšanje gibljivosti sklepov.

Najpogostejše indikacije so: bolečine v ramah (utesnitveni sindrom), bolečine v hrbtenici, epikondilitisi, stanje po zlomu.

TRT terapija - rehabilitacijske namene po poškodbah

TRT terapija, ki se uporablja v rehabilitacijske namene po poškodbah, saj zmanjšuje bolečino, stimulira vensko in limfno drenažo, odpravlja bolečine v hrbtenici, pomaga pri poškodbah sklepov, kosti in mišic, odpravlja vnetja kit in burz, pomaga pri zdravljenju osteoporoze … Terapija se uporablja tudi za zdravljenje športnih poškodb.

ELEKTROTERAPIJA

Elektroterapija se uporablja predvsem za lokalno zmanjševanje bolečine pri kroničnih degenerativnih okvarah gibal ter v pozni fazi rehabilitacije po poškodbah in operacijah na gibalih. Uporabljamo različne oblike elektroterapije: TENS, IFT, DDT.

Krioterapija v komori – KRIOSAVNA

Že dolgo je znano, da hlajenje pomaga pri poškodbah in bolečinah, vendar je bila uporaba v fizioterapiji in rehabilitaciji omejena le na lokalno ohlajevanje. V našem centru uporabljamo kriokomoro. Izpostavljanje zelo nizki temperaturi (-150 °C) tri minute sploh ni neprijetno, saj nas zaradi suhega zraka v dušikovem oblaku sploh ne zebe. Kratek temperaturni šok sproži v telesu biokemične spremembe, ki pomagajo pri regeneraciji mišic, spodbujajo imunski sistem in presnovo maščob. Terapija učinkovito deluje proti vsem vrstam bolečin.

KONTAKTIRAJTE NAS

Za informacije in vprašanja smo na voljo po telefonu ali preko e-maila. 
Pokličite nas med ponedeljkom in petkom od 8:00 do 17:00 ure.

+386 590 666 56

Zdraviliški trg 23, Rogaška Slatina ( Galerija Pošta )

info@luft-nikolic.si