+386 590 666 56 info@luft-nikolic.si

SIS – SUPER INDUKTIVNI SISTEM

Najnovejši dosežek podjetja BTL na področju fizioterapije. 

Tehnologija je osnovana na delovanju visokointenzivnega magnetnega polja, ki ima pozitiven učinek na človeško tkivo. Terapevtski rezultat je bistveno zmanjšanje bolečine, stimulacija celjenja zlomov, miorelaksacija oz. sprostitev mišic, izboljšanje gibljivosti sklepov.

Sindrom zapestnega kanala

Sindrom karpalnega kanala je utesnitev enega izmed 3 živcev, ki potekajo v roki in sicer medianega živca. Kaže se z mravljinčenjem prstov, ki jih ta živec oživčuje: to so palec, kazalec, sredinec in tisti del prstanca, ki meji na sredinec, včasih se pojavljajo tudi bolečine ter funkcionalni deficit. Največkrat nastopi zaradi dolgotrajnega
ponavljanja enakih gibov zapestja.
Bolniki s sindromom zapestnega kanala, ki jih zdravimo s SIS terapijo, bodo po terapiji občutili bistveno zmanjšanje težav ter povrnitev funkcije roke.

Regeneracija živcev

Regeneracija živcev je sposobnost okrevanja živca po poškodbi oziroma okvari. Pri okvari živca v procesu rehabilitacije pacient potrebuje terapijo, ki bo preprečila slabost mišice, zmanjšala bolečine ter izboljšala prekrvavitve. Intenzivna stimulacija s Super Induktivnim Sistemom zmanjšuje bolečino in stimulira prekrvavitev v poškodovanem tkivu.

Diskus hernija

Naša hrbtenica je sestavljena iz vretenc, ki so med seboj ločeni z diskom. Disk je na obrobju sestavljen iz močnega vezivnega tkiva. Sredina diska je podobna želeju, ki se prilagaja in s tem spreminja obliko. Če se obrobna vlakna diska natrgajo, sili
želatinasta snov navzven in pritiska na živčno korenino. To poškodbo imenujemo diskus hernija, ki se lahko pojavi na katerem koli delu hrbtenice.

Prvi in največji simptom diskus hernije je bolečina ter posledično omejena funkcija določenega dela hrbtenice.
SIS zmanjšuje bolečino in ga lahko uporabljamo že v akutni fazi

Patelarne tendinopatije

Patelarne tendinopatije so preobremenitvene poškodbe patelarnega ligamenta, odražajo se kot bolečina v sprednjem delu kolena in pogačice. Zelo pogosto se pojavlja pri športnikih. Če želimo uspešno zdraviti tendinopatijo je zelo pomembno
povrniti ravnovesje med mišičnimi skupinami, ojačati mišice in zmanjšati bolečino. Super induktivni sistem deluje na relaksacijo napetih mišic ter zmanjša bolečino v napetih mišičnih kitah.

Boleča rama

Impingement sindrom oz. utesnitveni sindrom je bolečinski sindrom, ki se najpogosteje pojavlja v predelu ramena ali kolka. Določeni gibi povzročajo iritacijo tetiv mišic rotatorne manšete v subakromialnem prostoru oz. tetiv fleksorjev kolka v
acetabulumu. Simptomi so bolečina, slabost mišic in zmanjšanje funkcije zajetega sklepa. Terapija s Super Induktivno Stimulacijo bistveno zmanjšuje bolečino ter izboljšuje obseg gibljivosti sklepa.

Zmanjšanje mišičnega spazma

Spastičnost definiramo kot zvišan tonus mišic, ki se pojavlja pri okvarah osrednjega živčnega sistema kot so poškodbe  možganov in hrbtenjače. Zvišan tonus mišic spremlja slabost mišic kaj posledično onemogoča normalno funkcijo določenega dela telesa. S sproščanjem spastične mišice in jačanjem oslabljene mišice izboljšujemo gibljivost in olajšamo gibanje.

Stanja po zlomih

Zlom kosti predstavlja prekinjeno kontinuiteto kosti. Približno 6 tednov je potrebno za proces celjenja kosti. Da bi proces celjenja potekal je potrebno izboljšati prekrvavitev ,to pa dosežemo s pomočjo visokointenzivnega magnetnega polja.
Super induktivni sistem izboljšuje in stimulira prekrvavitev v poškodovanem predelu ter spodbuja mineralizacijo, regeneracijo hrustanca ter remodeliranje kostnega tkiva.

Mobilizacija hrbtenice

Mobilizacija hrbtenice predstavlja manualno tehniko, katera z blagimi gibi sprošča skrajšane mišice, ki povzročajo funkcionalni blok določenega segmenta hrbtenice. Super induktivni sistem s ponavljajočimi se kontrakcijami mišic imitira manualno mobilizacijo ter vrača gibljivost in elastičnost funkcionalnega segmenta hrbtenice.

Atrofija mišic

Atrofija mišic se pojavlja pri bolnikih, ki se zaradi poškodb ali nevroloških težav, manj gibajo. Super induktivni sistem deluje ciljno na poškodovano mišico, stimulira kontrakcijo mišice in preprečuje atrofijo mišic.

TRT TERAPIJA

TRT terapija se uporablja v rehabilitacijske namene po poškodbah.

Zmanjšuje bolečino, stimulira vensko in limfno drenažo, odpravlja bolečine v hrbtenici, pomaga pri poškodbah sklepov, kosti in mišic, odpravlja vnetja kit in burz, pomaga pri zdravljenju osteoporoze … Terapija se uporablja tudi za zdravljenje športnih poškodb.

Sindrom zapestnega kanala

Sindrom karpalnega kanala je utesnitev enega izmed 3 živcev, ki potekajo v roki in sicer medianega živca. Kaže se z mravljinčenjem prstov, ki jih ta živec oživčuje: to so palec, kazalec, sredinec in tisti del prstanca, ki meji na sredinec, včasih se pojavljajo tudi bolečine ter funkcionalni deficit. Največkrat nastopi zaradi dolgotrajnega ponavljanja enakih gibov zapestja.
TR terapija s svojim delovanjem sprošča ligamente in mišice, zmanjšuje pritisk na živec ter bistveno zmanjšuje težave.

Tendinitisi (vnetja kit)

Preobremenitev mehkih tkiv – kit (tetiv) postopoma pripelje do pojava mikro poškodb. Reakcija našega telesa na poškodbe je naraven proces celjenja. TR terapija izboljšuje prekrvavitev, spodbuja celjenje tkiva in posledično zmanjšuje bolečine ter omogoča povrnitev funkcije.

Trigger točke v predelu vratu

Preobremenitev oz poškodbe mišic v predelu vratu in ramenskem obroču so zelo pogosti vzrok bolečin v mišicah – miofascialni sindrom. Tekom pregleda najdemo občutljive točke – trigger oz. prožilne točke. S pomočjo kapativne elektrode tekom TR terapije izboljšujemo prekrvavitev zgornje plasti mišic. V naslednjem koraku s pomočjo rezistivne elektrode fokusiramo radiofrekventno energijo v globoke plasti , v prožilne točke ter jih sproščamo. Najboljši učinek dobimo, kokombiniramo TR terapijo z manualno terapijo ter pasivnim iztegovanjem mišic.

Bolečine v ledvenem predelu hrbtenice

Bolečino v ledvenem predelu hrbtenice najbolj pogosto povzročajo napete paravertebralne mišice.
TR terapija izboljšuje prekrvavitev v povrhnjih in globokih mišicah. V kombinaciji z manualno terapijo
in telovadbo ( vaje za krepitev mišičnega steznika ter raztezne vaje) učinek je takojšnji in dolgotrajen.

Bolečine v ramenu

Zamrznjena rama (adhezivni kapsulitis ang. frozen shoulder) predstavlja stanje ramena , pri katere imamo togost, bolečino ter omejen obseg gibljivosti v ramenskem sklepu( glenohumeralni sklep). Lahko nastane po poškodbi, pri preobremenitvah ali kot posledica bolezni kot so sladkorna bolezen in možganska kap. Pojavijo se težave pri negi( npr česanje), pri aktivnostih, ki vključujejo gibanje nad glavo, oblačenje, zlasti so težave pri aktivnostih za hrbtom. TR terapija se lahko uporablja v terapiji
takoj, ko mine akutno stanje, zmanjšuje vnetje, bolečino , izboljšuje gibljivost ramena.

Bolečine v kolenu

Najpogostejši vzroki bolečine v področju kolena so obrabljenost ali artroza , vnetno dogajanje ali poškodba sklepa. Pogosto je bolečina posledica prevelikih in ponavljajočih se obremenitev kolena oz preobremenitveni sindromi, kar povzroči vnetje kit in njihovih ovojnic ter mišic. Neredko je bolečina prenesena iz hrbtenice ali kolka , lahko nastane tudi zaradi ploskih stopal.
TR terapija v kombinaciji z manualno masažo in stretchingom sprošča hipertonične mišice, izboljšuje prekrvavitev samega sklepa ter zmanjšuje bolečino.

Stanja po izvinu ( distorziji ) sklepa

Izvin sklepa je ena od najpogostejših poškodb. Najpogosteje so poškodovani gleženj, koleno, zapestje. Po izvinu opažamo oteklino v predelu sklepa, občutljivost na pritisk, gibljivost v sklepu je boleča in omejena. Če ne tretiramo poškodbe že v zgodnji fazi, pride do fibroziranja tkiva in težave lahko postanejo kronične narave. TR terapija s svojim atermičnim delovanjem izboljšuje aktivnost limfnega sistema, pospeši drenažo, resorpcijo otekline in celjenje. Že po prvi terapiji pacienti opisujejo zmanjšanje bolečine, otekline ter pritiska v sklepu.

Bolečine v kolenu

Najpogostejši vzroki bolečine v področju kolena so obrabljenost ali artroza , vnetno dogajanje ali poškodba sklepa. Pogosto je bolečina posledica prevelikih in ponavljajočih se obremenitev kolena oz preobremenitveni sindromi, kar povzroči vnetje kit in njihovih ovojnic ter mišic. Neredko je bolečina prenesena iz hrbtenice ali kolka , lahko nastane tudi zaradi ploskih stopal. TR terapija v kombinaciji z manualno masažo in stretchingom sprošča hipertonične mišice, izboljšuje prekrvavitev samega sklepa ter zmanjšuje bolečino.