+386 590 666 56 info@luft-nikolic.si

SODOBNE TEHNOLOGIJE IN TERAPIJE

Pri terapiji uporabljamo aparate svetovno znane blagovne znamke BTL Ltd. (Velika Britanija), ki ponuja profesionalne aparate za fizioterapijo. 

Njihovo opremo najdete v več kot 55 državah na 5 celinah in predstavlja novi obraz tradicije aparatov za fizikalno terapijo ter inovativne visoke tehnologije v fizikalni terapiji, kar ponuja nov koncept zdravljenja bolezni gibalnega sistema.

SIS – super induktivni sistem – najnovejši dosežek podjetja BTL na področju fizioterapije.

 

Tehnologija je osnovana na delovanju visokointenzivnega magnetnega polja, ki ima pozitiven učinek na človeško tkivo. Terapevtski rezultat je bistveno zmanjšanje bolečine, stimulacija celjenja zlomov, miorelaksacija oz. sprostitev mišic, izboljšanje gibljivosti sklepov.

Najpogostejše indikacije so: bolečine v ramah (utesnitveni sindrom), bolečine v hrbtenici, epikondilitisi, stanje po zlomu.

 Prednosti

– Bistveno skrajša potek celjenja in rehabilitacije

– Lahko se kombinira z drugimi obliki visokointenzivne terapije (TRT, HIL) ali s klasično fizioterapijo

– Uporabljamo jo pri akutnih in kroničnih stanjih.

To tehnologijo je uporabljala reprezentanca Brazilije na svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji.

TRT terapija 

 

TRT terapija, ki se uporablja v rehabilitacijske namene po poškodbah, saj zmanjšuje bolečino, stimulira vensko in limfno drenažo, odpravlja bolečine v hrbtenici, pomaga pri poškodbah sklepov, kosti in mišic, odpravlja vnetja kit in burz, pomaga pri zdravljenju osteoporoze … Terapija se uporablja tudi za zdravljenje športnih poškodb.

S posebno inovativno tehnologijo deluje od znotraj. Oddaja obsevalno energijo, s katero aktivira oboleli predel tako, da spodbuja prizadeta biološka tkiva. Glavna razlika je v smeri oddajanja energije skozi telo. Pri ostalih metodah se energija dovaja iz zunanjega okolja v telo, pri terapiji Tecar pa se energija stimulira in proizvaja znotraj telesa, in sicer z aktiviranjem ionov v tkivih. To povzroča intenzivno stimulacijo na celični ravni, spodbuja krvni obtok, zvišuje temperaturo in pospešuje fiziološke procese.

GLAVNI UČINKI

– Sprostitev mišic
– Regeneracija in celjenje tkiv
– Zmanjšanje edemov
– Zmanjšanje bolečin

PREDNOSTI

– Deluje na ciljna tkiva
– Bolečina izgine že tekom prve terapije, učinek terapije pa je dolgotrajen
– Lahko se kombinira z ostalimi obliki fizikalne terapije
– Bistveno skrajša potek bolezni in rehabilitacijo v primerjavi s klasično fizikalno terapijo
– Je metoda, ki istočasno zdravi in rehabilitira

ELEKTROTERAPIJA

 

Elektroterapija se uporablja predvsem za lokalno zmanjševanje bolečine pri kroničnih degenerativnih okvarah gibal ter v pozni fazi rehabilitacije po poškodbah in operacijah na gibalih. Uporabljamo različne oblike elektroterapije: TENS, IFT, DDT.

KRIOSAVNA

 

Že dolgo je znano, da hlajenje pomaga pri poškodbah in bolečinah, vendar je bila uporaba v fizioterapiji in rehabilitaciji omejena le na lokalno ohlajevanje. V našem centru uporabljamo kriokomoro. Izpostavljanje zelo nizki temperaturi (-150 °C) tri minute sploh ni neprijetno, saj nas zaradi suhega zraka v dušikovem oblaku sploh ne zebe. Kratek temperaturni šok sproži v telesu biokemične spremembe, ki pomagajo pri regeneraciji mišic, spodbujajo imunski sistem in presnovo maščob. Terapija učinkovito deluje proti vsem vrstam bolečin.